4 homemade τάρτες

    Με βασικό συστατικό το αλεύρι και λίγα υλικά ακόμα, δημιουργούμε γλυκά και αλμυρά θαύματα για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες που πλησιάζουν.

    <p><strong>Τάρτα με ντοματίνια και πέστο</strong></p>  <p><strong>Υλικά</strong><br /> 1 ζύµη µπριζέ (προσθέτετε µέσα θυµάρι και δεντρολίβανο)<br /> 300 γραµµ. ντο&
    1 / 5

    Αλμυρή ζύμη μπριζέ
    (προετοιμασία: 20', αναμονή: 30”

    Υλικά για 1 τάρτα
    250 γραμμ. αλεύρι, 125 γραμμ. κρύο βούτυρο, 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
    1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη, 2 κ.σ. νερό, λίγο αλάτι

    Εκτέλεση:
    1. Κόβετε το βούτυρο σε κομμάτια.
    2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το βούτυρο και ζυμώνετε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Εναλλακτικά μπορείτε να χτυπήσετε τα υλικά με το μίξερ για 5'.
    3. Προσθέτετε το αυγό και ζυμώνετε και στη συνέχεια το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μπάλα.
    4. Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 30'.

    Γλυκιά ζύμη μπριζέ
    (προετοιμασία: 20', αναμονή: 30')

    Υλικά για 1 τάρτα
    250 γραμμ. αλεύρι, 125 γραμμ. βούτυρο
    50 γραμμ. ζάχαρη άχνη, 1 αυγό χτυπημένο
    ξύσμα από 1/2 λεμόνι, 2 κ.σ. Νερό, λίγο αλάτι

    Εκτέλεση:
    1. Κόβετε το βούτυρο σε κύβους.
    2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
    3. Βάζετε στο μείγμα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε ξανά. Προσθέτετε το χτυπημένο αυγό και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Συμπληρώνετε με το νερό.
    4. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30' στο ψυγείο.

    facebook twitter