5 γλυκά που θα σας ξετρελάνουν

    Μετά το γεύμα, όλοι θέλουν ένα υπέροχο επιδόρπιο.

    <p><strong>Τάρτες με κρεμ μπριλέ και τζίντζερ</strong><br /> (προετοιμασία 20’-μαγείρεμα 50’-αναμονή 3 ώρες)</p>  <p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong><br /> Για τη ζύμη: 200γραμμ. αλεύρι
    1 / 5

    Πάβλοβα
    Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ 8 ασπράδια αυγών μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σιγά σιγά 450 γραμμ. ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Συμπληρώνετε με 2 κ.σ. κορν φλάουρ και χτυπάτε για λίγο ακόμα. Απλώνετε το μείγμα σε δύο μεγάλες πιατέλες (διαμέτρου 25-30 εκ.) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30’ στους 1200 C. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει. Για τη σαντιγί: Χτυπάτε 1 λίτρο κρέμα γάλακτος μαζί με 100 γραμμ. ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Την απλώνετε πάνω στη μαρέγκα και γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα (φράουλες, φραμπουάζ κ.λπ.). -Τα υλικά κάθε συνταγής είναι για 10 άτομα.

    facebook twitter Instagram