Αυτές οι πατάτες είναι πιο νόστιμες από τις τηγανιτές

    Δοκιμάσαμε τρεις λαχταριστές συνταγές που βρήκαμε στο www.cookingclassy.com. Μας αρέσουν σαν συνοδευτικά στο τραπέζι μας ή σαν ελαφριά πιάτα μαζί με ένα ποτήρι κρασί.

    <p><strong>Πατατοσαλάτα με μπέικον και τσένταρ</strong></p>  <p><strong>Υλικά</strong><br /> 1 κιλό πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, 1 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ, 6 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμέ
    1 / 3

    Ψητές πατάτες με παρμεζάνα και σος από σκόρδο

    Υλικά
    4 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες, 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
    2 κ.σ. τριμμένο δεντρολίβανο, 1 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σος:
    1/4 φλιτζ. μαγιονέζα, 1/4 φλιτζ. γιαούρτι, 1/2 κ.γ. βασιλικός ψιλοκομμένος
    2 1/2 κ.σ. γάλα, λίγο σκόρδο πολτοποιημένο, αλάτι

    Εκτέλεση:
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε ένα ταψί.
    2. Απλώνετε τις πατάτες στο ταψί, περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλαίζετε με το σκόρδο, την παρμεζάνα, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά για να απλωθούν παντού τα υλικά.
    3. Ψήνετε για 35' και αν θέλετε προσθέτετε λίγη παρμεζάνα ακόμα.
    4. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σος και συνοδεύετε τις πατάτες.

    facebook twitter