Ένα υγρό κέικ σοκολάτας σκέτος πειρασμός

    Το τέλειο επιδόρπιο για να συνοδεύσετε τον απογευματινό καφέ σας. Βρήκαμε τη συνταγή στο foodess.com.

    Ένα υγρό κέικ σοκολάτας σκέτος πειρασμός

    Υλικά
    60 γραμμ. σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
    1/4 φλιτζ. μαλακό βούτυρο + λίγο ακόμα
    2/3 φλιτζ. μαστανή ζάχαρη + 6 κ.γ. ακόμα
    3 φλιτζ. μούρα
    2 κρόκοι αυγών
    1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλια
    2/3 φλιτζ. αλεύρι
    1/2 φλιτζ. κακάο
    1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
    2/3 γάλα
    1/4 κ.γ. αλάτι

    Εκτέλεση:
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
    2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει κρεμώδης.
    3. Βουτυρώνετε 4 φορμάκια ή μια μεγάλη φόρμα και στρώνετε λαδόχαρτο. Πασπαλίζετε με 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, μοιράζετε τα μούρα.
    4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανίλιας. Προσθέτετε και τη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
    5. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε το 1/3 το μείγματος στο παραπάνω σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε το μισό γάλα, συνεχίζετε με το 1/3 του μείγματος με το αλεύρι και επαναλαμβάνετε μέχρι να ολοκληρωθούν τα υλικά. Χτυπάτε για 2' ακόμα σε δυνατή ταχύτητα.
    6. Μοιράζετε τη ζύμη στα φορμάκια ή στη μεγάλη φόρμα και ψήνετε για 25'. Τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά τα αναποδογυρίζετε και σερβίρετε.

    facebook twitter