Φτιάξαμε την πιο νόστιμη σπιτική πίτσα σε λίγα λεπτά

    Με απλά καλοκαιρινά δώσαμε υγιεινή διάθεση σε αυτό το πιάτο.

    Πίτσα με κόκκινη σάλτσα
    (προετοιμασία: 15', μαγείρεμα: 25')

    Υλικά για 6 άτομα
    1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
    2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε λωρίδες
    50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
    100 γραμμ. ντοματίνια
    1 κ.γ. ρίγανη
    1 μπάλα μοτσαρέλα

    Για τη σάλτσα:
    2 κ.σ. Ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    250 γραμμ. ντομάτες καθαρισμένες
    8 φύλλα βασιλικός ψιλοκομμένος

    Εκτέλεση:
    1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Λιώνετε τις ντομάτες με ένα πιρούνι και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον βασιλικό και αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση για 15' σε μέτρια φωτιά.
    2. Απλώνετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε. Αλείφετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τη ζύμη.
    3. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, απλώνετε τις φέτες ζαμπόν και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.
    4. Τοποθετείτε από πάνω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, πασπαλίζετε με ρίγανη και ψήνετε για 12'. Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνετε και τη μοτσαρέλα σε κομμάτια.

    facebook twitter Instagram