Φτιάξε μόνη σου παραδοσιακή shaksuka

    Ίσως να έχεις δοκιμάσει αυτή τη συνταγή σε κάποιο από τα δημοφιλή brunch spots. Πρόκειται για αυγά με σάλτσα ντομάτας και είναι πραγματικά λαχταριστό πιάτο.

    Υλικά
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 πιπεριές ψιλοκομμένες
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 κ.γ. Κόλιανδρος
    1/2 κ.γ. Κύμινο
    6 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
    1/2 φλιτζ. Σάλτσα ντομάτας
    6 αυγά
    1/4 φλιτζ. Μαϊντανός
    1/4 φλιτζ. Μέντα
    1 κ.γ. Ζάχαρη
    αλάτι, πιπέρι
    ελαιόλαδο

    Εκτέλεση:
    1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 3 κ.σ. Ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μπαχαρικά για 10', ανακατεύοντας συνεχώς.
    2. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνετε.
    3. Με μια ξύλινη κουτάλα δημιουργείτε μέσα στο τηγάνι 6 κενά. Σε αυτά σπάτε τα αυγά.
    4. Χαμηλώνετε τη φωτιά, καλύπτετε το τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να σφίξουν τα αυγά.
    5. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και μέντα και σερβίρετε.

    facebook twitter Instagram