Φτιάξε το πιο νόστιμο Ταϊλανδέζικο πιάτο σε 20 μόνο λεπτά

    Δοκίμασε αυτή τη λαχταριστή συνταγή και δώσε εξωτικό αέρα στο αποψινό τραπέζι. 

    Υλικά:
    1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
    2 κ.σ. σως Tamari
    1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
    Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
    1 φλ. βασιλικό 
    2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

    Εκτέλεση:
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύετε τον κιμά για περίπου 10'σε δυνατή φωτιά. 
    Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και τις πιπεριές τσίλι και μαγειρέυετε για 2-3' επιπλέον.
    Στην συνέχεια προσθέτετε την σως Tamari, την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ και τον βασιλικό και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί ο βασιλικός. 
    Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλατοπίπερο αν χρειάζεται. 
    Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε. 

    Top tip: Συνοδεύστε αυτό το λαχταριστό πιάτο με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας που θα ετοιμάσετε συγχρόνως. 

    facebook twitter Instagram