Φτιάξτε την πιο εύκολη κοτόπιτα που λιώνει στο στόμα

    Δοκιμάσαμε αυτή τη συνταγή και μας άρεσε! Αποτελεί την τέλεια πρόταση για το τραπέζι αλλά και για το γραφείο.

    Υλικά
    2 πακέτα φύλλο κουρού
    3 κ.σ. Βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
    3/4 φλιτζ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 1/2 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 φλιτζ. Κοτόπουλο βραστό και ψιλοκομμένο
    1 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος light
    3 φλιτζ. Λαχανικά (καρότο, καλαμπόκι, μπρόκολο ή ό,τι θέλετε)
    1/2 κ.σ. Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
    1/2 κ.σ. Θυμάρι ψιλοκομμένο
    αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε λαδόχαρτο στο ταψί. Απλώνετε το ένα φύλλο ζύμης.
    2. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 5'. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε για 1'. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος.
    3. Μόλις πάρει μια βράση, βάζετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, το κοτόπουλο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
    4. Απλώνετε τη ζύμη στο φύλλο και από πάνω καλύπτετε με το άλλο φύλλο. Ψήνετε για 35', μέχρι να ροδίσει η πίτα. Την αφήνετε να κρυώσει για 5' και σερβίρετε.
     

    facebook twitter