Φτιάξτε το τέλειο ριζότο

    Δοκιμάσαμε μια υπέροχη συνταγή με ντοματίνια και κρασί και σας την προτείνουμε.

    Φτιάξτε το τέλειο ριζότο

    Ριζότο με ψητά ντοματίνια
    (προετοιμασία 35΄, μαγείρεμα 20΄)
    Υλικά για 4 άτομα: Για τα ντοματίνια: 250 γραμμ. ντοματίνια, 2 φλιτζ. κόκκινο κρασί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το ριζότο: 1 ½ φλιτζ. ρύζι αρμπόριο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ½ φλιτζ. λευκό κρασί, ¾ φλιτζ. ντοματοχυμό, 1 λίτρο ζωμό κρέατος, τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

    Εκτέλεση
    1.
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800 C.
    2. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τα ντοματίνια, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το κρασί, τα πασπαλίζετε με το θυμάρι και τα αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 35΄. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνετε στην άκρη.
    3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για 5΄. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το λευκό κρασί και αναδεύετε ώσπου να απορροφηθεί. Σιγά σιγά χύνετε μέσα στο τηγάνι το χυμό ντομάτας και το ζωμό κρέατος έως ότου μαγειρευτεί το ρύζι. Η διαδικασία αυτή διαρκεί 20΄.
    4. Πριν να είναι εντελώς έτοιμο το ρυζί, προσθέτετε τα ψητά ντοματίνια και ανακατεύετε καλά.
    5. Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.

    Φωτογραφία και συνταγή από το www.drizzleanddip.com

    facebook twitter Instagram