Μια δροσερή μακαρονοσαλάτα με σπαράγγια

    Το ιδανικό συνοδευτικό για το τραπέζι ή για να κάνετε ένα ελαφρύ γεύμα.

    Υλικά

    Για τα σπαράγγια:
    500 γραμμ. Σπαράγγια
    1 κ.σ. Ελαιόλαδο
    1/4 κ.γ. Αλάτι
    1/4 κ.γ. Πιπέρι

    Για τη σος:
    1/2 φλιτζ. Ξύδι μπαλσάμικο
    1 κ.γ. Καστανή ζάχαρη
    λίγο αλάτι, πιπέρι

    Για τα ζυμαρικά;
    1 πακέτο πένες ολικήςάλεσης
    4 κ.σ. Βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
    1/3 φλιτζ. Τριμμένη παρμεζάνα


    Εκτέλεση:
    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τα σπαράγγια σε κομμάτια, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, περιχύνετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για 10'.
    2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ξύδι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για 5-10'. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφαιρείτε από τη φωτιά.
    3. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πένες. Τις στραγγίζετε, ρίχνετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε την κρέμα με το ξύδι και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.

     

    facebook twitter Instagram