Μια μακαρονάδα έτοιμη σε 20'

    Με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό δημιουργείτε την πιο γευστική σάλτσα. Δοκιμάστε τη.

    Μακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό

    Υλικά
    ¼ φλιτζ. αμύγδαλα
    300 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
    1/2 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    1/2 κ.γ. ξύδι
    3/4 κ.γ. αλάτι
    1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
    1 πακέτο μακαρόνια
    1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

    Εκτέλεση:
    1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μαγειρεύετε τα μακαρόνια.
    2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.
    3. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τα αμύγδαλα, τα ντοματίνια, το βασιλικό, το σκόρδο, το ξύδι, και το αλάτι, μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Σιγά σιγά προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
    4. Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια, την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.

    facebook twitter