Πρόταση για δείπνο: Εντσιλάδας με κοτόπουλο

    Η τέλεια ιδέα για μια βραδιά με φίλους στο σπίτι.

    Υλικά
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.σ. τσίλι
    1 συσκευασία πολτός ντομάτας
    1 φλιτζ. Νερό
    ¼ κ.γ. κύμινι
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    3 φλιτζ. Κοτόπουλο βραστό ψιλοκομμένο
    8 τορτίγιες
    1 φλιτζ. Τριμμένο τσένταρ
    Γαρνίρισμα:
    αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
    κόλιανδρος ψιλοκομμένος
    sour cream ή γιαούρτι
    ντομάτα ψιλοκομμένη

    Εκτέλεση:
    1. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το τσίλι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, το κύμινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε και το κοτόπουλο.
    2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνετε από 1 κ.σ. από το μείγμα στο κέντρο κάθε τορτίγιας και τις τυλίγετε σε ρολά. Τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ. Περιχύνετε με τη σάλτσα που έμεινε και πασπαλίζετε με τυρί.
    3. Ψήνετε για 25’ και γαρνίρετε με τα λαχανικά και το γιαούρτι.

     

    facebook twitter Instagram