Τι θα έλεγες για σπιτική σαγκρία; (πανεύκολη συνταγή!)

    Ένα ποτό συνώνυμο του φθινοπώρου, που κρατάει υπέροχη συντροφιά τα δροσερά βράδια, που καλείς φίλους στο σπίτι για ταινία και επιτραπέζια. 

    <p><em>φώτο: <a href= https://foodess.com/stone-fruit-sangria/  target= _blank >foodess.com</a></em></p>
    1 / 2

    φώτο: foodess.com

    Υλικά:

    • 4 ώριμα δαμάσκηνα, κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 2 φλιτζ. κεράσια, κομμένα στην μέση
    • 1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
    • 1/2 φλιτζ. μπράντι
    • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί της αρεσκίας σου

    Εκτέλεση:

    Σε μια μεγάλη κανάτα, ρίχνεις τα κεράσια, τα δαμάσκηνα και την ζάχαρη και ανακατεύεις μέχρι τα φρούτα να βγάλουν τον χυμό τους. Έπειτα, προσθέτεις το κρασί αλλά και το μπράντι και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Κάλυψε την κανάτα με μια διάφανη μεμβράνη και άφησε το ποτό να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 8 ώρες, ώστε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Η σαγκρία αντέχει στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

     

    facebook twitter Instagram