Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ: Βρήκαμε τη συνταγή

    Απολαύστε τα με μια κούπα ζεστή σοκολάτα συντροφιά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

    <p>Συνταγή: <a href= http://www.cakeandallie.com/2011/12/gingerbread-men/  target= _blank >www.cakeandallie.com/</a></p>

    Συνταγή: www.cakeandallie.com/

    Υλικά
    1 φλιτζ. Ζάχαρη
    1/2 φλιτζ. Πετιμέζι
    1/2 φλιτζ. Νερό
    1 κ.σ. Τριμμένο τζίντζερ
    2 κ.γ. Κανέλα
    1 κ.γ. Γαρύφαλλο
    1 φλιτζ. Βούτυρο
    4 φλιτζ. Αλεύρι
    1 1/2 κ.γ. Μαγειρική σόδα
    1/4 κ.γ. Αλάτι

    Για το γλάσο: 2 φλιτζ. Ζάχαρη, 2 κ.σ. ζεστό νερό, 1 στικ βανίλια

    Εκτέλεση:
    1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το νερό, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    2. Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και το αφήνετε να κρυώσει για 15'.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
    4. Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια αεροστεγή σακούλα και την βάζετε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
    5. Την επόμενη ημέρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε δύο κομμάτια λαδόχαρτο σε δυο λαμαρίνες.
    6. Ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Κόβετε τα μπισκότα με φορμάκια σε χριστουγεννιάτικα σχήματα. Τα ψήνετε για 10' μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν.
    7. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, δουλεύετε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή γάλα για να γίνει σαν ρευστή κρέμα. Γαρνίρετε τα μπισκότα.

    facebook twitter