Να κάνω ρινοπλαστική το καλοκαίρι;

  Ο γιατρός απαντά αν η επέμβαση είναι ασφαλής σε συνθήκες ζέστης και τι πρέπει να προσέχουμε.

  <p><strong>Φορέστε αντηλιακό και καπέλο</strong><br /> Όταν η επέμβαση γίνεται με την κλασική μέθοδο και τα συμβατικά εργαλεία, η μύτη έχει μεγαλύτερο οίδημα και εκχυμώσεις ενώ είναι και περισσότερο ε
  1 / 3

  Οι πιο χαλαροί ρυθμοί ζωής το καλοκαίρι καθιστούν την εποχή ιδανική για να υποβληθεί κάποιος σε ρινοπλαστική. Ωστόσο, έχουμε περισσότερα πράγματα να λάβουμε υπόψη μας από άποψη ασφάλειας. «Η πραγματοποίηση μιας ρινοπλαστικής στις διακοπές δεν σημαίνει ότι πρέπει οι ασθενείς να στερηθούν ό,τι αγαπούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τροποποιήσουν λίγο το πρόγραμμά τους και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να έχουν το ιδανικό αποτέλεσμα στη μύτη τους, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας. Οι οδηγίες που δίνει ο ίδιος είναι οι εξής:

  Αποφύγετε την οδήγηση μετά την επέμβαση
  Σύμφωνα με τον κ. Μοιρέα, το ταξίδι δεν είναι απαγορευτικό. Φυσικά, αν μπορούμε να το αναβάλλουμε λίγες μέρες θα ήταν καλύτερο για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, οι ασθενείς πρέπει να αποφύγουν την οδήγηση εάν βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή η οποία τους δημιουργεί υπνηλία. Όπως αναφέρει ο κ. Μοιρέας «τα αεροπορικά ταξίδια είναι ασφαλή μετά από την αφαίρεση του νάρθηκα. Ο χειρουργός μπορεί να συστήσει τη λήψη ρινικών σπρέι για την ανακούφιση από δυσφορία που τυχόν προκαλέσουν οι αλλαγές πίεσης του αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσης και τη χρήση φυσιολογικού ορού και λιπαντικής ρινικής αλοιφής για την αποφυγή του στεγνώματος στο εσωτερικό της μύτης».

  facebook twitter Instagram