Νέες θεραπείες για πρόσωπο & σώμα (ενέσιμα, διαλογισμός, διατροφή)

  Αλλάζουμε τον τρόπο ζωής μας και βελτιώνουμε την εμφάνισή μας στο ιατρείο. Στις καινοτόμες μεθόδους περιλαμβάνονται ελαφρύτερα ενθέματα μαστού, το λέιζερ που σβήνει σε μία συνεδρία τα tattoos και ουσίες φιλικές για το δέρμα.

  Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη, φωτογράφιση: Sean McMenony
  <p><strong>Τα νέα ενέσιμα κατά των ρυτίδων</strong><br /> Τα πρώτα που εμφανίστηκαν πριν από χρόνια γέμιζαν τις ρυτίδες και έδιναν όγκο σε ζυγωματικά και χείλη. Στη συνέχεια εμπλουτίστηκαν με βιταμίνε
  1 / 5

  Το body image, η θετική εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καυτό θέμα. Σταρ, brands και επιστήμονες τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και να τον βελτιώνουμε για να ικανοποιήσουμε εμάς τους ίδιους. Η Lady Gaga δήλωσε πριν λίγο καιρό πόσο περήφανη είναι για το κορμί της σε όσους τόλμησαν να την κριτικάρουν για την κάπως πιο ζουμερή κοιλίτσα της. Brands όπως η Pantene pro-V ξεκίνησαν εκστρατεία αυτοπεποίθησης για εμάς τις γυναίκες που δεν βλέπουμε τον εαυτό μας όμορφο. Και οι γιατροί αναφέρουν ότι για να δείχνουμε νέοι πρέπει πρωτίστως να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Πλέον δεν έχουμε το χρόνο να... γεράσουμε γιατί τα όπλα που μάχονται τις ρυτίδες, τη χαλάρωση, το τοπικό πάχος είναι πολλά. Δεν έχουμε λόγο να προβληματιστούμε για τυχόν ψεγάδια γιατί οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές, φυσικές και λιγότερο επεμβατικές. Αυτά είναι τα καινούρια δεδομένα από το μέτωπο της αντιγήρανσης.

  Η ολιστική προσέγγιση
  Το κάπνισμα μας γερνά 2 χρόνια. Η έκθεση στον ήλιο 4. Από την άλλη η ενυδάτωση του προσώπου μάς βοηθά να «κλέψουμε» 2 χρόνια και η φροντίδα της στοματικής υγιεινής άλλα 2,5. Αν κάνουμε την εξίσωση αποφεύγοντας τους δύο πρώτους παράγοντες διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να δείχνουμε τουλάχιστον μια πενταετία νεότεροι. Το στοίχημα της αντιγήρανσης, λοιπόν, είναι... μαθηματικά; Κατά κάποιον τρόπο ναι. Το μήνυμα είναι απλό: πρέπει να μάθουμε ποιοι παράγοντες σαμποτάρουν τον τρόπο που μεγαλώνουμε και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Αυτό σημαίνει ότι οι θεραπείες με λέιζερ, ενέσιμα, πίλινγκ, χειρουργικό facelift δεν αρκούν για να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου. Τι μπορούμε να κάνουμε; Η δερματολόγος Dr Stefanie Williams, συγγραφέας του βιβλίου Future Proof your Skin (Θωράκισε το Δέρμα σου από τη Φθορά, εκδ. Eudelo Publishing) τόνισε στο συνέδριο πόσο σημαντικό είναι, παράλληλα με τις θεραπείες να εντάξουμε στη διατροφή μας  προβιοτικά (π.χ. να καταναλώνουμε κομπούχα, κεφίρ) και να κάνουμε διαλογισμό ώστε να μειώσουμε την έκκριση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, που μας γερνά. Η ίδια μάλιστα έχει δημιουργήσει ένα CD με ήχους που προάγουν την παραγωγή εγκεφαλικών κυμάτων τα οποία μας χαλαρώνουν κάθε φορά που το ακούμε (futureproofyourskin.com). Ένα είναι σίγουρο: Η αντιγήρανση δεν αντιμετωπίζεται πια μονοδιάστατα. Και ο καθένας από εμάς πρέπει να εστιάσει στη δική του προσωπική εξίσωση για να μπορέσει να αντεπιτεθεί αποτελεσματικά στους παράγοντες που τον μεγαλώνουν.    

  facebook twitter Instagram