Οι μέθοδοι που χαρίζουν στρογγυλούς γλουτούς

  Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Δρακωτός εξηγεί ποιες είναι οι τεχνικές που διορθώνουν τα ψεγάδια στο κάτω μέρος του σώματος και επαναφέρουν την αρμονική εικόνα του.

  Φωτογράφιση: Mario Sierra
  <p>Η χρήση ειδικών τεχνολογιών στη φάση της λιποαναρρόφησης PAL (power assisted liposuction) αλλά και στη φάση της επανατοποθέτησης EVL (expansion vibration lipofilling) είναι παράγοντες που εξασφαλίζ
  1 / 2

  Αυξάνονται οι επεμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση του σχήματος των γλουτών, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Ενδεικτικά, το 2016 το ποσοστό των επεμβάσεων γλυπτικής στους γλουτούς ανέβηκε κατά 20% (σε σύγκριση με το 2015). Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Δρακωτός «η γλυπτική των γλουτών είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών μεθόδων οι οποίες γίνονται για την επίτευξη του επιθυμητού τελικού σχήματος».

  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει λιποαναρρόφηση σε ορισμένες περιοχές του σώματος και μεταφορά του λίπους στα επιθυμητά σημεία των γλουτών (λιπομεταφορά). Άλλες φορές μπορεί να συνδυαστεί με διενέργεια ανορθώσεων σε κάποια άλλα σημεία και χρήση ενθεμάτων ή ενέσιμων υλικών για την περιοχή των γλουτών.

  «Κατά την λιπομεταφορά, αφαιρείται λίπος από σημεία του σώματος όπου αυτό δεν είναι επιθυμητό (π.χ. από την κοιλιά, τα πλάγια του σώματος, στη ράχη, τους μηρούς ή και τα μπράτσα) και στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία, για να απομονωθεί ο καλύτερος δυνατός λιπώδης ιστός», διευκρινίζει ο Δρ. Δρακωτός. «Στη συνέχεια, τα κύτταρα αυτά εγχέονται σε ορισμένες θέσεις των γλουτών για να επιτύχουμε τη βελτίωση του σχήματός τους. Ταυτόχρονα όμως, επειδή έχουμε απομακρύνει λίπος από ανεπιθύμητα σημεία του σώματος, βελτιώνουμε την εμφάνιση και αυτών των σημείων».

  facebook twitter Instagram