Πώς θα σβήσουμε τις πανάδες μετά τις διακοπές

  Μάθετε ποιες είναι οι θεραπείες για ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα.

  Φωτογράφος: Riccardo Tinelli
  <p><strong>Οι θεραπείες</strong><br /> <strong>1. Οι τοπικές, </strong>συμπεριλαμβανομένης της αντιηλιακής προστασίας, είναι συνήθως οι θεραπείες πρώτης γραμμής. Οι λευκαντικοί παράγοντες που χρησιμοπ
  1 / 2

  Το μπρούντζινο χρώμα υποχωρεί κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές, αποκαλύπτοντας όμως τις πανάδες σε όλο τους το μεγαλείο. «Οι σκούροι λεκέδες στο δέρμα, οι γνωστές πανάδες που συχνά εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες σε σημεία του προσώπου όπως το μέτωπο, τα μάγουλα ή μεταξύ μύτης και άνω χείλους, μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση  και την ποιότητα ζωής. Αυτή είναι και η αιτία που οι πάσχοντες αναζητούν οριστική θεραπεία», επισημαίνει η  πλαστική χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεωργία Κατσούλη.

  Οι σκούρες κηλίδες, που ιατρικά ονομάζονται μέλασμα (χλόασμα παλαιότερα), είναι μια επίκτητη διαταραχή των μελανοκυττάρων, που προκαλεί συμμετρική συσσώρευσή τους. Εμφανίζεται συχνότερα στο πρόσωπο, κυρίως των γυναικών και ιδίως όσων έχουν σκούρο δέρμα. Οφείλεται, κατά κύριο λόγο στην έκθεση σε υπεριώδη (UV) ακτινοβολία και στις ορμονικές επιδράσεις.

  Ανάλογα με το βάθος της εντόπισης της μελανίνης, το μέλασμα μπορεί να είναι 1) επιφανειακό με καφέ βλάβες, 2) χοριακό ή δερματικό με βλάβες μεγαλύτερου βάθους και χρώμα πολύ σκούρο έως και μαύρο και 3) μικτό, με τις σκούρες καφέ βλάβες να εμφανίζονται σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, χωρίς πάντα σαφή όρια. Ο διαχωρισμός αυτός βασίζεται στην εξέταση με τη λυχνία του Wood. Υπάρχει και η κατηγορία των ακαθόριστων βλαβών οι οποίες δεν μπορούν να αξιολογηθούν με τη λυχνία αυτή.

  facebook twitter Instagram