H βιολογία εξηγεί γιατί οι 30άρες τρελαίνονται για μικρότερους

  Mια καινούρια φυλή γυναικών που αφήνεται στην αγκαλιά νεότερων αντρών και δεν διστάζει να διεκδικήσει την ερωτική ικανοποίηση μπαίνει στο μικροσκόπιο της επιστημονικής κοινότητας. Τα πορίσματα είναι πολύ πιο ανατρεπτικά από όσο νομίζαμε...

  Φωτογράφιση: David Burton, styling: Carola Bianchi
  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
  1 / 5
  ΕΠΟΜΕΝΟ
  «Τελικά ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημά μας; Ότι στο πρόσωπο του Άρη, του Γιώργου και του Γιάννη βλέπουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας. Αυτούς που χάσαμε και δεν μπορούμε να έχουμε πια. Τους ατίθασους,

  «Τελικά ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημά μας; Ότι στο πρόσωπο του Άρη, του Γιώργου και του Γιάννη βλέπουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας. Αυτούς που χάσαμε και δεν μπορούμε να έχουμε πια. Τους ατίθασους, τους ανέμελους! Αυτοί οι πιτσιρικάδες, κορίτσια, είναι ο καθρέφτης μας», δήλωσε η Άννα στις δύο φίλες της ένα βράδυ που είχαν βγει για ποτό και αισθηματική ανάλυση. Επί 20΄΄ τα χαμόγελα πάγωσαν: οι δύο φίλες συνειδητοποίησαν ότι η τρίτη μόλις είχε ξεστομίσει μια μεγάλη κουβέντα που περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που ζούσαν και οι τρεις τους τα τελευταία χρόνια.
  Στα τριάντα τέσσερά τους, οικονομικά ανεξάρτητες, έξυπνες και καλλιεργημένες, οι τρεις φίλες όχι μόνο δεν είχαν μια σοβαρή σχέση που επρόκειτο να οδηγήσει κάπου, αλλά μπαινόβγαιναν σε (σύντομους κυρίως) δεσμούς με πολύ μικρότερούς τους άντρες. Παράλληλα όμως, στο κλασικό ραντεβού τους κάθε Πέμπτη για ποτό, εξακολουθούσαν να αναρωτιούνται «πού πήγαν όλοι οι άντρες (με σκοπό το γάμο)», «πότε θα βρουν κάποιον να τις θέλει (για γάμο)», «τι δεν κάνουν καλά και δεν βρίσκουν κάποιον (για γάμο)». Την απάντηση την έδωσε και πάλι εύστοχα η Σοφία: «Δεν βρίσκουμε κάτι σοβαρό, γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε να βρούμε. Αυτό που ζούμε μας καλύπτει. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, τις γκρίνιες». Αυτή ήταν η αλήθεια. Οι περιπέτειες και οι σύντομες σχέσεις πάθους με νεότερους άντρες, ακόμα και τα εκρηκτικά one night stands τα οποία αναζητούσαν δεν ήταν αποτέλεσμα της αφέλειας, της επιπολαιότητας ή της ανωριμότητάς τους. Ήταν κάτι το οποίο στη δεδομένη φάση της ζωής τους τις κάλυπτε και τις ικανοποιούσε.
  Οι τρεις φίλες ήταν η αθηναϊκή εκδοχή των Cougars, μιας νέας φυλής γυναικών που «ευδοκιμεί» τις τελευταίες δεκαετίες στο Χόλιγουντ, αλλά και στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές μιας μεγαλούπολης, η οποία εκπροσωπείται από την Τζένιφερ Άνιστον, αλλά και από την κολλητή μας στη Θεσσαλονίκη. Και αντίθετα από τον αγγλικό όρο που υπονοεί μια γυναίκα-κυνηγό που διψάει για φρέσκο αίμα, οι Cougars στην πραγματική τους διάσταση δεν είναι ούτε αδίστακτες, ούτε αιμοβόρες. Είναι νορμάλ θηλυκά, φυσιολογικές εργαζόμενες οι οποίες για κάποιους λόγους νιώθουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να... γλεντήσουν τη ζωή τους απολαμβάνοντας το σεξ και το ερωτικό παιχνίδι. Αν μάλιστα το πακέτο περιλαμβάνει γραμμωμένους κοιλιακούς, νεανικό δέρμα και ημερομηνία γέννησης κάπου στα μισά της δεκαετίας του ‘80, τόσο το καλύτερο.

  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
  1 / 5
  ΕΠΟΜΕΝΟ

  facebook twitter Instagram