Άρωμα Ελλάδας στο Kalamaki bar

  Απλές μα άκρως γευστικές είναι οι προτάσεις αυτής της... new age σουβλακερί. Το μενού μπορεί να μη διαθέτει μεγάλη ποικιλία, αλλά όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα από πρώτες ύλες που φτάνουν στο Κουκάκι αποκλειστικά από εγχώριους παραγωγούς.

  Άρωμα Ελλάδας στο Kalamaki bar

  Κρέατα από την Καρδίτσα, μαριναρισμένα σύμφωνα με μυστική, νόστιμη συνταγή, πατάτες από την Κύπρο, που κόβονται και τηγανίζονται μπροστά μας, βιολογικό λάδι, κρασί, τσικουδιά, λαχανικά, τυριά και παξιμάδια από μικρούς παραγωγούς... Στο Kalamaki bar όλα σερβίρονται σε καλαμάκι  (αυτό υποδηλώνει άλλωστε και το όνομά του). Ακόμα και το χαλούμι με τα μανιτάρια. Σύντομα θα υπάρχει και εκδοχή με ψαρικά, αλλά και γλυκά.

  Οι ιδιοκτήτες στηρίζουν και προωθούν τα ελληνικά προϊόντα, καθώς προμηθεύονται πρώτες ύλες αποκλειστικά από εγχώριους παραγωγούς. Μέχρι και οι μπίρες, όπως και το κρασί, είναι ελληνικά (ένα από αυτά μάλιστα λέγεται «Τσαχπίνα»).

  Η ατμόσφαιρα του χώρου είναι άνετη και χαλαρή: τραπέζια στο χρώμα του πάγου, ξύλινες καρέκλες και άφθονα γλαστράκια με λουλούδια. Εκτός όμως από ένα παραδοσιακό ελληνικό ντελικατέσεν, το συγκεκριμένο κατάστημα είναι και... μπακάλικο, αφού εδώ μπορούμε να αγοράσουμε ορισμένα προϊόντα ή να τα παραγγείλουμε, και θα τα φέρουν στο σπίτι μας σε χρόνο-μηδέν. Το καλύτερο είναι ότι μετά το γεύμα μας θα χρειαστεί να πληρώσουμε μόνο από € 6-12 (με μπίρα ή κρασί).

  Info
  Kalamaki bar, Δράκου 15 και Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, τηλ.: 211 0171862.

  facebook twitter Instagram