Τα ποτά που κάνουν κακό στην επιδερμίδας μας

  Μάθε ποιες είναι οι επιλογές που πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την κουρασμένη όψη που προκαλεί η αφυδάτωση και το hangover. 

  <p>φωτο: <a href= https://www.pinterest.co.uk/pin/383580093259465975/ target= _blank >pinterest.com</a></p>

  φωτο: pinterest.com

  Βότκα, Τζιν και Τεκίλα: 
  Τα καθαρά, απεσταγμένα ποτά κάνουν την μικρότερη ζημιά γιατί περιέχουν λίγα εως καθόλου πρόσθετα συστατικά. Έτσι ο οργανισμός τα μεταβολίζει και τα αποβάλλει πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

  Ουίσκυ και Ρούμι:
  Εδώ συναντάμε ουσίες που προστίθενται στα καθαρά ποτά με σκοπό να γίνουν γρηγορότερα οι ζυμώσεις. Αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τα hangover που σε κάνουν να αισθάνεσαι κομμάτια ενώ μπορεί να επιδεινώσουν τυχόν σημάδια πρόωρης γήρανσης. 

  Μπύρα:
  Το αλάτι που περιέχει αφυδατώνει την επιδερμίδα και οι υδατάνθρακες μπορεί να κάνουν το πρόσωπο σου να δείχνει πρησμένο ακόμα και δύο μέρες μετά την κατανάλωση της. Αν είναι το πότο σου, φρόντισε να πίνεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό μετά από κάθε μπύρα για να αποφύγεις τα δυσάρεστα. 

  Λευκό Κρασί:
  Το κρασί περιέχει αλάτι αλλά και ζάχαρη με αποτέλεσμα να νιώθουμε πρησμένες και με έντονους πονοκεφάλους. Επίσης το λευκό κρασί δεν περιέχει τα αντιοξειδωτικά του κόκκινου κρασιού που έχουν ευεργετικές ιδιότητες σε λογικές ποσότητες. 

  Kοκτέιλ: 
  Εδώ δυστυχώς το πρόβλημα βρίσκεται στην ζάχαρη που σχεδόν πάντα απαντάται σε αυτά τα γευστικά ποτά. Τα hangover μετά από μεθύσι με κοκτέιλ μπορεί να είναι ό,τι χειρότερο αφού εκτός από την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το sugar crash που ακολουθεί μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης. Η επιδερμίδα δείχνει θαμπή, τα μάτια κόκκινα και ο πονοκέφαλος είναι ανυπόφορος. Η μόνη λύση; Άφθονο νερό. 

  Kόκκινο κρασί: 
  Και όμως, το κόκκινο κρασί είναι ίσως το πιο βλαβερό ποτό. Ενώ σίγουρα υπάρχουν ευεργετικές ιδιότητες χάρη στα αντιοξειδωτικά, το κόκκινο κρασί μπορεί να επιδεινώσει δερματικές παθήσεις όπως η ακμή.

  facebook twitter Instagram