Χάπια αδυνατίσματος: Από το πράσινο τσάι στα...όστρακα

  Ποιες ουσίες είναι πιο δραστικές; Είναι απολύτως ασφαλή τα συμπληρώματα; Μπορούμε να τα πάρουμε και μόνοι μας; Οι ειδικοί απαντούν σε όσα θέλουμε να ξέρουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. 

  Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη, φωτογράφιση: Mario Sierra
  <p>Υπάρχει ιδανικός τρόπος για να αδυνατίσουμε και να χωράμε στο μικροσκοπικό, σέξυ μαγιό μας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απάντηση δεν βρίσκεται σε μαγικές δίαιτες, ούτε μόνο στη γυμναστική. Υπάρχο<p>Υπάρχει ιδανικός τρόπος για να αδυνατίσουμε και να χωράμε στο μικροσκοπικό, σέξυ μαγιό μας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απάντηση δεν βρίσκεται σε μαγικές δίαιτες, ούτε μόνο στη γυμναστική. Υπάρχο
  <p><strong>Ποιες είναι οι πιο δραστικές ουσίες;</strong><br /> Όπως αναφέρει η Μαρία Ψωμά «σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το πράσινο τσάι με τις επιγαλοκατεχίνες είναι πολύ αποτελεσματικό στη
  2 / 4

  Να πάρω συμπληρώματα;
  Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά είναι το φαγητό. Όμως όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε συχνά η δίαιτα είναι υποθερμιδική και χρειαζόμαστε βιταμίνες. Όπως αναφέρει η Μαρία Ψωμά, ιατρός βιοπαθολόγος με εξειδίκευση στην ιατρική της παχυσαρκίας στο πανεπιστήμιο του Παρισιού: «Ως γιατρός παίρνω πρώτα ιστορικό και με βάση τα συμπτώματα και τις αιματολογικές εξετάσεις (γενική αίματος, βιταμίνης Β12, αποθήκες σιδήρου, D, φυλλικό οξύ κ.ά) προτείνω συμπλήρωμα που περιέχει βιταμίνες και ουσίες που προάγουν το αδυνάτισμα, ανάλογα με την περίπτωση».

  Πρέπει να συμβουλευτώ γιατρό;
  Από ό,τι φαίνεται, ακόμα και φυτικά σκευάσματα που θεωρούμε αθώα επειδή είναι φυσικά, μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. «Κάποιος που θέλει να χάσει βάρος πρέπει πρώτα να πάει στο γιατρό γιατί δεν ενδείκνυνται όλες οι ουσίες για όλους» εξηγεί η Δρ Ψωμά και προσθέτει: «Αν ένας άνθρωπος έχει ταχυκαρδία ή ευαισθησία στο θυρεοειδή μπορεί να παρουσιάσει επιδείνωση με φυτικά σκευάσματα που περιέχουν καφεΐνη και φύκια αντίστοιχα. Επίσης αν τα χάπια περιέχουν λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, Ε, Κ) πρέπει να επαναλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις. Γιατί αυτές οι βιταμίνες λειτουργούν αθροιστικά και τα υπερβολικά ανεβασμένα επίπεδά τους δημιουργούν τοξικότητα. Ένας ακόμα λόγος που πρέπει κάποιος να απευθυνθεί σε γιατρό είναι ότι το μεγαλύτερο βήμα είναι η συντήρηση. Ανάλογα με το βάρος που χάνουμε, πρέπει να ακολουθεί συντήρηση του αποτελέσματος από 3 μήνες έως 1 χρόνο». 

  facebook twitter Instagram