Χάπια αδυνατίσματος: Από το πράσινο τσάι στα...όστρακα

  Ποιες ουσίες είναι πιο δραστικές; Είναι απολύτως ασφαλή τα συμπληρώματα; Μπορούμε να τα πάρουμε και μόνοι μας; Οι ειδικοί απαντούν σε όσα θέλουμε να ξέρουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. 

  Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη, φωτογράφιση: Mario Sierra
  <p><strong>Ποιες είναι οι πιο δραστικές ουσίες;</strong><br /> Όπως αναφέρει η Μαρία Ψωμά «σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το πράσινο τσάι με τις επιγαλοκατεχίνες είναι πολύ αποτελεσματικό στη
  4 / 4

  Ποιοι συνδυασμοί είναι αποτελεσματικοί;
  Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες εξαίρουν τη σημασία των προβιοτικών στη διατροφή μας. Εξάλλου, η καλή λειτουργία του εντέρου βοηθά να έχουμε γρήγορο μεταβολισμό και να κάνουμε καύσεις. «Γενικά καλό είναι να φροντίζουμε τη λειτουργία του εντέρου και να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες που θα βοηθήσουν το μεταβολισμό μας να λειτουργεί ομαλά. Η εντερική λειτουργία εξισορροπείται με τη λήψη ενός καλού σκευάσματος προβιοτικών ημερησίως και οι βιταμίνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό είναι οι Α, D, C και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η επάρκειά τους συμβάλλει στη ρύθμιση των ορμονών και στην καύση του λίπους» επισημαίνει η Έρρικα Παπαβενετίου, γενικός γιατρός-ομοιοπαθητικός. Φυσικά υπάρχουν και οι λύσεις της εναλλακτικής ιατρικής με ουσίες της φύσης: «Μπορούμε να ακολουθήσουμε ομοιοπαθητική αγωγή με σκευάσματα όπως η Calcarea Carbonica (από όστρακα), όταν το επιπλέον βάρος συνδυάζεται με αργό μεταβολισμό ή με Ignatia (από το φυτό ψευδότριχος ο ιγνάτιος) όταν συνδέεται με έντονη συναισθηματική επιβάρυνση μετά από κάποιον χωρισμό ή απώλεια, πάντα με την συμβολή ειδικού γιατρού και λαμβάνοντας κατά περίπτωση σκευάσματα που θα εξισορροπήσουν το μεταβολισμό και την ανάγκη μας για φαγητό. Καθοριστική στην κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι η θεραπευτική λήψη βοτανικών αφεψημάτων, όπως η λουίζα» καταλήγει η γιατρός.

  Τα καινούρια προϊόντα
  Με CLA: Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αποθηκευμένου υποδόριου λίπους, στον έλεγχο του βάρους, στη γράμμωση, ενώ παράλληλα δρα θετικά στην διατήρηση του μυϊκού ιστού. Tonalin® CLA της Solgar.
  Με προβιοτικά: Περιέχει καλλιέργειες γαλακτικών βακτηρίων (προβιοτικά, όπως L.plantarum
  L.acidophilus, L.rhamnosus) μειώνει τα συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου όπως το φούσκωμα. TumBiotix της Vitabiotics.
  Με βιταμίνες και κοκτέιλ ουσιών: Περιέχει Β12 για το μεταβολισμό των λιπών, CLA για συρρίκνωση λιποκυττάρων, χρώμιο κατά της βουλιμίας, μείγμα βοτάνων για γρήγορο μεταβολισμό. Skinny Mini της Natures Plus.
  Για χορτοφάγους: Με 8 βακτηριακές καλλιέργειες, ειδικά προορισμένες για τη βελτίωση της υγείας του παχέος εντέρου. Super High Potency Microbiota, Med Melon.
  Με καφεΐνη & πράσινο τσάι: Περιέχει καφεΐνη, καρνιτίνη, συνένζυμο Q10, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και πολύτιμες βιταμίνες. Vitafix Weight Control της Intermed.

  facebook twitter Instagram