Χάσε βάρος και απόκτησε sexy γλουτούς με τον πιο φυσικό τρόπο

  Η νέα επανάσταση έρχεται από τη διατροφή: Πώς τα microgreens, τα οργανικά προϊόντα και τα όσπρια βελτιώνουν την υγεία και προστατεύουν το... περιβάλλον.

  Κείμενο:Χαρά Μπουργάνη, φωτογράφιση: Sylvie Lancrenon
  <p><strong>Οι καθαρές τροφές</strong><br /> Σήμερα το πρωί πήρατε για πρωινό γάλα με ψωμί και τυρί. Για σνακ επιλέξατε αβοκάντο και για μεσημεριανό φασολάκια. Άραγε αναρωτηθήκατε από πού προέρχονται;
  1 / 4

  «Vegan is the new black» είναι η φράση-κλειδί στις βραδιές vegan (vegan nights) που κάνουν θραύση στο Λονδίνο: Πάρτι, ποτό, χορός και... χορτοφαγία! Στο twitter το #veganhour είναι από τα πιο δημοφιλή hashtags, ενώ η καμπάνια veganuary, που μας καλεί να γίνουμε χορτοφάγοι για έναν μήνα, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Είναι άγνωστο αν η τάση αυτή για την αποχή από καθετί ζωικό (ακόμα και από το μέλι) ήρθε για να μείνει, πάντως σήμερα περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη φυτική διατροφή. Οι επιστημονικές μελέτες πληθαίνουν για τα οφέλη της στην υγεία, ενώ οι ερευνητές επιμένουν να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος (όχι όμως να το αποκλείσουμε, γιατί μας δίνει σίδηρο καλής ποιότητας και βιταμίνη Β12). Οι απολαύσεις, λοιπόν, αλλάζουν και ζούμε τη νέα διατροφική επανάσταση.

  Αυτή που θέλει στο πιάτο μας καθαρή τροφή (φυτική και ζωική) από βιολογικά αγροκτήματα της περιοχής μας, περισσότερη χλωροφύλλη και πολύχρωμες, λαχταριστές σαλάτες με microgreens. Όλα αυτά δίνουν ευχαρίστηση όχι μόνο στον ουρανίσκο μας, αλλά και σε όλο μας το είναι.

  facebook twitter Instagram