Υπάρχει τρόπος να μην μισείς τις Δευτέρες!

  Σε πιάνει μια στενοχώρια που δεν μπορείς να εξηγήσεις το απόγευμα της Κυριακής; Ένα παράλογο άγχος για την εβδομάδα που ξεκινά σε λίγες ώρες και την δουλειά που σε περιμένει; Σίγουρα δεν είσαι η μόνη καθώς πολλοί είναι αυτοί που τρέμουν την αρχή κάθε εβδομάδας και την στιγμή που το σαββατοκύριακο φαντάζει πάλι τόσο μακρινό. Εμείς ανακαλύψαμε 4 μυστικά που θα κάνουν τις Δευτέρες σου (έστω και λίγο) καλύτερες.

  <p>φωτο: <a href= https://i.pinimg.com/564x/90/f8/8c/90f88c9394de5d9b5614bee80e4c73af.jpg target= _blank >pinterest.com</a></p>

  φωτο: pinterest.com

  1. Εκμεταλλεύσου σωστά την Κυριακή

  Το μόνο χειρότερο από το ξύπνημα το πρωί της Δευτέρας, είναι να ξυπνάς κουρασμένη. Για να το αποφύγεις  δες την Κυριακή ως μέρα ξεκούρασης και φρόντισε να τελειώσες τις εξωτερικές σου δραστηριότητες (αν έχεις) μια λογική ώρα. Αυτό θα σου επιτρέψει να ηρεμήσεις, να διαβάσεις ή να παρακολουθήσεις μια ταινία. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τις ώρες αυτές για να ετοιμάσεις 2-3 γεύματα για το μεσημεριανό στο γραφείο, να διαλέξεις το outfit σου και να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Θα ξυπνήσεις ανανεωμένη και έτοιμη για ακόμη μια εβδόμαδα.

  2. Σημείωσε τις δουλειές που πρέπει να γίνουν

  Γνωρίζεις ότι έχεις να τρέξεις για διάφορες δουλειές αλλά δεν ξέρεις πότε θα κάνεις το καθετί; Αφιέρωσε λίγη ώρα στον προγραμματισμό: κάνε μια μικρή και ρεαλιστική to-do list και σκέψου ποιές μέρες μπορείς να αξιοποιήσεις. Έτσι θα ξεκινήσεις την εβδομάδα σου πιο ήρεμη αφού θα έχεις προγραμματίσει τα βασικά και δεν θα αφήσεις το άγχος να σε κυριεύσει το βράδι της Κυριακής.

  3. Κάνε κάτι διασκεδαστικό

  Μην ζεις κάθε εβδομάδα περιμένοντας το σαββατοκύριακο γιατί έτσι χάνεις ευκαιρίες να περάσεις όμορφες στιγμές με παρέα ή και μόνη σου. Προσπάθησε να κάνεις το χαλαρό σου mood να διαρκέσει κάνοντας κάτι που σε ευχαριστεί ή σε διασκεδάζει. Οι επιλογές είναι άπειρες: βγες για έναν καφέ μετά το γραφείο, πήγαινε σινεμά, μαγείρεψε ένα γευστικό δείπνο με τον σύντροφό σου, πήγαινε στο αγαπημένο σου ομαδικό μάθημα στο γυμαστήριο. Η εβδομάδα (και η ζωή γενικότερα) περνά πολύ πιο ευχάριστα με αυτόν τον τρόπο.

  4. Μήπως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή;

  Βλέπεις ότι η "κατάθλιψη" της Δευτέρας δεν ξεπερνιέται με ξεκούραση, καφέ και την αγαπημένη σου μουσική; Τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις κάποια πράγματα στην ζωή σου. Χρειάζεσαι διακοπές; Μια καινούρια δουλειά ή ένα καινούριο και δημιουργικό χόμπυ; Όπως και να έχει πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό και όχι στο ημερολόγιό σου να ορίζει τι θα σε κάνει ευτυχισμένη.

  facebook twitter Instagram