Χοιρινό φιλέτο με φασκόμηλο και μήλο

Felice Scoccimarro/Alkemia
Felice Scoccimarro/Alkemia
(προετοιμασία: 40' - μαγείρεμα: 20')

Υλικά για 4 άτομα:

800 γραμμ. χοιρινό φιλέτο

2 ματσάκια φασκόμηλο

2 μήλα

1 λίτρο νερό

1 φύλλο δάφνη

2 κεδρόμηλα

1 καρφάκι γαρύφαλλο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

πράσινο πιπέρι, αλάτι

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1. Κόβετε το φιλέτο σε τέσσερα ισομερή κομμάτια. Τυλίγετε καθένα από αυτά με ένα φύλλο φασκόμηλο. Τα δένετε σφιχτά με σκοινί μαγειρικής για να διατηρήσουν τη φόρμα τους κατά το ψήσιμο.

2. Βάζετε στον ατμομάγειρα το φιλέτο, τα μήλα ολόκληρα και 1 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει τη δάφνη, το γαρύφαλλο, ορισμένους κόκκους πράσινο πιπέρι, τον κέδρο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, 1 κ.γ. λάδι και αλάτι. Τα μαγειρεύετε για 20'.

3. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα, λιώνετε τα μήλα και τα ανακατεύετε με 2 κ.σ. λάδι, λίγο αλάτι και αρκετό πράσινο πιπέρι τριμμένο. Σερβίρετε τον πουρέ μήλου με τα φιλέτα όσο είναι ακόμη ζεστά.

facebook twitter