Δείτε επίσης

Μεσογειακό μπριάμ

Jean-Claude Amiel
Jean-Claude Amiel
(Προετοιμασία 15΄ - μαγείρεμα 2 ώρες)

Υλικά για 4 άτομα:

1 φλιτζ. του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
3 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1. Λαδώνετε ένα πυρέξ και απλώνετε στον πάτο του τις ροδέλες των κρεμμυδιών. Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε σε μια στρώση τα κολοκυθάκια και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζετε με το βασιλικό και τις μελιτζάνες. Ραντίζετε ξανά με ελαιόλαδο. Βάζετε μια στρώση ντομάτες και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε.

2. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 135ο C για 2 ώρες ή στους 180ο C για 45΄.

facebook twitter