Καραβίδες με σάλτσα μυρωδικών

Καραβίδες με σάλτσα μυρωδικών
(Προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 8΄)

Υλικά για 4 άτομα

16 μεγάλες καραβίδες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. κόλιαντρο
1 κ.σ. εστραγκόν
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
1 ντομάτα
10 γραμμ. ξίδι μηλίτη
20 γραμμ. φιστικέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι

1. Φτιάχνετε πρώτα τη σάλτσα: σε ένα μπολ ανακατεύετε τις μουστάρδες με τη ζάχαρη και το ξίδι. Προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάτε μέχρι να γίνει παχύ το μείγμα.
 
2. Βράζετε την ντομάτα ολόκληρη, την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε μικρά κυβάκια. Την προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με τα μυρωδικά. Βάζετε όσο πιπέρι θέλετε.
 
3. Μαγειρεύετε τις καραβίδες στον ατμό ή την κατσαρόλα για 6΄-8΄.
 
4. Τις σερβίρετε ζεστές ή και κρύες συνοδευόμενες από τη σάλτσα, την οποία μπορείτε, αν θέλετε, να ζεστάνετε λίγο.
 

facebook twitter