Ψητά χτένια με ζαμπόν Πάρμας

Jerome Bilic
Jerome Bilic
(Προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 8΄)

Υλικά για 6 άτομα:

24 χτένια

2 λεπτές φέτες ζαμπόν Πάρμας

2 σκελίδες σκόρδο

3 κλωναράκια μαϊντανό

3 φέτες ψωμί του τοστ

1 κομμάτι βούτυρο

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210° C. Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε τα χτένια και τα ρίχνετε μέσα.

2. Περνάτε από το μίξερ το καθαρισμένο σκόρδο, το ψωμί κομμένο σε κομματάκια, το μαϊντανό, το βούτυρο και το ζαμπόν. Βάζετε μια μικρή ποσότητα από αυτό το μείγμα πάνω σε κάθε χτένι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο περίπου για 8΄. Σερβίρετε αμέσως.

facebook twitter