Υπάρχει άραγε δυνατότητα να ταξιδέψετε στο παρόν και στο παρελθόν;

  Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνει ένα 6ήμερο φεστιβάλ που θα μας εισάγει στο ρεύμα του αφροφουτουρισμού μέσα από τη μουσική, το κινηματογράφο, τη λογοτεχνία αλλά και την επιστήμη. 

  Υπάρχει άραγε δυνατότητα να ταξιδέψετε στο παρόν και στο παρελθόν;

  To Enter Afrofuturism είναι μια γιορτή για αφιερωμένη στον αφροφουτουρισμό. Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ τον όρο, τότε θα πρέπει να ξέρετε πως εμφανίζεται τη δεκαετία του 1990 για να περιγράψει ένα αφροαμερικανικό καλλιτεχνικό ρεύμα που εκφράστηκε μέσα από την επιστημονική φαντασία, τη λογοτεχνία του φανταστικού, τη μουσική, τα εικαστικά, τα κόμικς και τις ταινίες. Σήμερα, είναι ένα ανεξάντλητο πεδίο ακαδημαϊκής, πολιτικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής έρευνας και παραγωγής. Σκοπός του είναι να ενώσει το παρελθόν και μέλλον για να απελευθερωθεί το παρόν, μέσα από μουσικούς, οπτικούς, αφηγηματικούς και πολιτικούς όρους, πέρα από κάθε ιστορικό περιορισμό φυλής και φύλου. 

  Από το φεστιβάλ ξεχωρίζουν οι συναυλίες των Sun Ra Arkestra, Actress, Dopplereffekt, Moor Mother, A Guy Called Gerald. Ενώ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν και ταινίες Virtual Reality.

  Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.sgt.gr 

  facebook twitter Instagram