Διαβάστε τη συνέντευξη της Νατάσσας Μποφίλιου στο ELLE

  Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια παίρνει το πιο… ονειρικό ρίσκο της καριέρας της.

  Συνέντευξη: Νίκος Μωραΐτης, φωτογράφιση: Γιώργος Καπλανίδης
  <p>Λίγες εβδομάδες πριν να μπει το 2018 -το 2018, όχι ο Μεσαίωνας-, το δικαίωμα μίας γυναίκας να λέει τη γνώμη της έγινε αντικείμενο ενός απίστευτου διαδικτυακού bullying. Είναι σκληρή η εποχή. Και σκ<p>Λίγες εβδομάδες πριν να μπει το 2018 -το 2018, όχι ο Μεσαίωνας-, το δικαίωμα μίας γυναίκας να λέει τη γνώμη της έγινε αντικείμενο ενός απίστευτου διαδικτυακού bullying. Είναι σκληρή η εποχή. Και σκ
  <p><strong>...Κι εκεί που λέγαμε «κλαίμε με Μποφίλιου», πιάσατε ένα ντέφι και κάνατε τις παραστάσεις της Βαβέλ.</strong><br /> Το είχα μεγάλη ανάγκη, έχω μέσα μου το στοιχείο του γλεντζέ,
  2 / 4

  Κάποτε η Χάρις Αλεξίου πήρε το νυχτερινό κέντρο Διογένης, το έκανε Διογένης studio και άκουσε ότι πάει στα μπουζούκια. Είκοσι χρόνια μετά, οι ίδιες κατηγορίες: «Η Νατάσσα στα μπουζούκια»...
  Ξέρετε τι συμβαίνει με εμάς; Δεν μας απασχολεί ως ομάδα η προηγούμενη ιστορία ενός χώρου. Προσωπικά έχω δει συγκεκριμένες παραστάσεις σε κάθε σκηνή –στο Διογένη πρωτοείδα την Αλεξίου!-, οπότε πάω ελεύθερα. Καλύπτει τις απαιτήσεις μας; Πηγαίνουμε. Κάναμε τον επάνω χώρο μη καπνιστών, δεν έχουμε υποχρεωτική κατανάλωση όπως γράφτηκε. Πήγαμε με τις δικές μας προϋποθέσεις.

  Σκέφτεστε όταν τραγουδάτε;
  Κάποτε σκεφτόμουν, κι επειδή σκεφτόμουν κάτι χανόταν. Τώρα είμαι τρομερά προετοιμασμένη από πριν, ώστε πάνω στη σκηνή να είμαι δοσμένη εκεί.

  Στη σκηνή μία σταρ;
  Δεν ξέρω τι σημαίνει σταρ. Νιώθω ωραία, αυτό μόνο. Για πολλά χρόνια είχα στη σκηνή την αγωνία να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι εκεί πάνω, ότι τα τραγούδια μας είναι ωραία. Έχει μία ομορφιά όλο αυτό, γιατί λέγεται αγώνας, αλλά δεν σε αφήνει να απολαύσεις. Τώρα τη σκηνή την ευχαριστιέμαι.

  ...Κι ο κόσμος από κάτω έψαχνε τότε να βρει σε ποια μοιάζετε. «Είναι σαν την Τσανακλίδου», «όχι, σαν την Πρωτοψάλτη»...
  Πάντα το κάνουν αυτό οι άνθρωποι, γιατί ψάχνουν να βρουν το οικείο στο καινούργιο. Άλλωστε, αυτές τις ερμηνεύτριες τις εμπεριέχω.

  Ποιες ερμηνεύτριες είναι τα κομμάτια του παζλ σας;
  Χαρούλα, Γαλάνη, Πρωτοψάλτη, Τάνια, Μαρία Δημητριάδη, Μαρία Φαραντούρη. Αυτές οι γυναίκες είναι κομμάτια του εαυτού μου.

  Φωτο: Φόρεμα από τούλι, Christos Costarellos.

  facebook twitter Instagram