Όταν η μόδα συναντά την τέχνη

  Οι βιτρίνες της Sisley στην Piazza San Babila μαζί με τους επισκέπτες από την κοινότητα του San Patrignano, θα φιλοξενήσουν τα έργα τέχνης της σχεδιάστριας Gala Fernández και της καλλιτέχνιδος Giorgia Ricci.

  Όταν η μόδα συναντά την τέχνη
  1 / 5

  Από τις 17 μέχρι τις 22 Απριλίου 2018 το κατάστημα της Sisley στην Piazza San Babila θα φιλοξενήσει, μαζί με τα αγόρια και τα κορίτσια της κοινότητας του San Patrignano, και έργα τέχνης της σχεδιάστριας Gala Fernández και της καλλιτέχνιδος Giorgia Ricci. Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει πιο κοντά την τέχνη, τον σχεδιασμό και την κοινωνική ευθύνη και θα αποτελέσει το «ορόσημο» της Sisley καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη κατά τη διάρκεια του Salone del Mobile.

  Η εγκατάσταση αποτελείται από κουρτίνες ζωγραφισμένες πάνω σε ταπετσαρία, οι οποίες κρέμονται από την οροφή σε διαφορετικά μήκη ώστε να δημιουργούν ένα θεατρικό σκηνικό στη βιτρίνα του καταστήματος. Το έργο προέκυψε από τη συνεργασία ανάμεσα στην ισπανίδα σχεδιάστρια Gala Carlota Fernández και την ιταλίδα εικονογράφο Giorgia Ricci, οι οποίες συναντήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στη Fabrica, το ερευνητικό κέντρο του Ομίλου Benetton.

  Το χρώμα κυριαρχεί στα έργα της Gala Carlota Fernández, κατασκευασμένα με γεωμετρικά σχέδια. Αντιθέτως, η Giorgia Ricci χρησιμοποιεί πιο σοφιστικέ σχέδια κατασκευασμένα με πινέλα που έχουν πιο κλασική χροιά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνικών δημιουργεί έργα τέχνης γεμάτα χρωματικές και στιλιστικές αντιθέσεις.

  Τα έργα δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τους φιλοξενούμενους του San Patrignano και αντιπροσωπεύουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο καλλιτεχνών και των εργαστηρίων χειροτεχνίας και γραφικών που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα. Από το 1978, η κοινότητα του San Patrignano βοηθά νέους εθισμένους στα ναρκωτικά, ενθαρρύνοντάς τους να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες. Για την εγκατάσταση στο κατάστημα της Sisley στην Piazza San Babila, όσοι συμμετείχαν στο εργαστήριο Wall Paper εργάστηκαν πάνω σε σχέδια που δημιούργησαν η Gala και η Giorgia, χρησιμοποιώντας την τεχνική ζωγραφικής in vivo.

  Οι πολύχρωμες κουρτίνες αποτελούν φόρο τιμής της Sisley στην τέχνη, τη δημιουργικότητα και τις διαφορετικές μορφές έκφρασης.

  facebook twitter Instagram