Σίγουρα κάνεις και εσύ 1 από αυτά τα 7 λάθη στην περιποίησή σου

  Άλλαξε συνήθειες και δες τη διαφορά σε χρόνο ρεκόρ.

  <p>φωτο: <a href= https://www.pinterest.co.uk/pin/849210073455861547/ target= _blank >pinterest.com</a></p>

  φωτο: pinterest.com

  1. Δεν αλλάζεις συχνά την πετσέτα του προσώπου σου ή τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ. Το αποτέλεσμα: απλά μεταφέρεις τα βακτήρια και την σκόνη που μαζεύουν και δημιουργεις προβλήματα στην επιδερμίδα σου. Το ίδιο ισχύει και για τα πινέλα του μακιγιάζ που χρησιμοποιείς, μην αμελείς να τα πλένεις τακτικά.

  2. Δεν ενυδατώνεις την λιπαρή επιδερμίδα. Ίσως θεωρείς ότι χρησιμοποιώντας επιπλέον προϊόντα θα κάνεις την επιδερμίδα σου ακόμη πιο λιπαρή αλλά αυτό δεν ισχύει. Φρόντισε να κάνεις ενημερωμένες επιλογές με την βοήθεια του γιατρού ή του φαρμακοποιού που εμπιστεύεσαι. 

  3. Δεν κάνεις μπάνιο αμέσως μετά την γυμναστική. Ο ιδρώτας και οι τοξίνες που αποβλήθηκαν από τον οργανισμό καλό είναι να μην μένουν στο δέρμα για ώρα αφού μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. κάνουμε όταν δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο αμέσως μετά την προπόνηση; Αλλάζουμε ρούχα και φροντίζουμε να σκουπίσουμε τις περιοχές που μπορεί να παρουσιάσουμε ακμή με αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια.

  4. Επιλέγεις αντιηλιακά με υψηλούς δείκτες για να αποφύγεις να το ανανεώνεις συχνά. Μην πέφτεις στην παγίδα, το δέρμα δεν προστατεύεται σωστά με τον τρόπο αυτό. Φόρεσε κρέμα με αντιηλιακή προστασία κάθε μέρα (ναι! ακόμα και τον χειμώνα), εφάρμοσε ομοιόμορφα και στο μπούστο και ανανεώνεσέ το όσο πιο συχνά μπορείς. Μόνο έτσι θα κρατήσεις μακριά την φωτογήρανση και τα σημάδια του χρόνου.

  5. Κάνεις μπάνιο μόνο το πρωί. Κανείς δεν θα αμφισβητήσει τις αναζωογονητικές ιδιότητες ενός πρωινού μπάνιου αλλά αν έχεις χρόνο το βράδι, δοκίμασε να κάνεις μια αλλαγή. Ειδικοί λένε ότι το βραδινό μπάνιο ίσως είναι καλύτερο αφού απομακρύνει τις τοξίνες και την σκόνη της ημέρας από το δέρμα, χαρίζοντάς μας υγιέστερο και πιο ποιοτικό ύπνο. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην σωστή λειτουργία των μηχανισμών ανάπλασης του δέρματος.

  6. Δεν καθαρίζεις συχνά το χαλάκι της γυμναστικής. Φρόντισε να το απολυμαίνεις μετά από κάθε προπόνηση για να αποφύγεις δερματικά προβλήματα ή ακμή που δημιουργείται από τα βακτήρια και τον ιδρώτα που μαζεύονται στην επιφάνειά του.

  7. Κάνεις ηλιοθεραπεία για να εξαφανίσεις ακμή και σπυράκια. Αν σε ταλαιπωρούν συχνά σπυράκια που αφήνουν σημάδια στο πρόσωπό σου καλό θα ήταν να αποφύγεις την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Η ζέστη και η ακτινοβολία μπορεί να δημιουργήσουν ξηρότητα, που με την σειρά τους οδηγούν σε ακόμα λιπαρότερη επιδερμίδα και ακμή πάνω από υπάρχοντα σημάδια από τα οποία θα δυσκολευτείς να απαλαγείς.

  facebook twitter Instagram