Αυτές οι κρέμες είναι το οξυγόνο της νεότητας

  Δώστε στην επιδερμίδα σας όλα τα εφόδια για να αναπνέει σωστά και ενημερωθείτε για το καλλυντικό οπλοστάσιο που θα τη διατηρήσει φωτεινή και ξεκούραστη.

  Φωτογράφιση: Annelie Vandenael, Κείμενο: Ροζίνα Κουρή
  <p><strong>Πηγή ζωής. </strong>Blue Serum της Chanel: Μελετώντας πληθυσμούς υψηλής μακροβιότητας, το κορυφαίο brand συμπέρανε ότι η κυτταρική ενέργεια είναι ένας από τους παράγοντες που μας διατηρούν
  1 / 12

  Είναι γεγονός
  Το οξυγόνο είναι ένα απαραίτητο καύσιμο για την καλή λειτουργία της επιδερμίδας. «Καθώς μετατρέπεται σε ενέργεια στην καρδιά των μιτοχονδρίων –εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας των κυττάρων–, βοηθάει τους ινοβλάστες να μεταβολίσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την κατασκευή των υποστηρικτικών πρωτεϊνών κολλαγόνου και ελαστίνης», αναλύει ο καθηγητής Philippe Piccerelle, διευθυντής των εργαστηρίων φαρμακολογίας και κοσμετολογίας του Πανεπιστημίου Aix-Marseille στη Νότια Γαλλία. «Κάθε φορά που αναπνέουμε το δέρμα καταναλώνει 7% της προσληφθείσας ποσότητας. Πιο συγκεκριμένα, το 4% το διοχετεύει στην επιδερμίδα και το 3% στις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος. Η καλή λοιπόν οξυγόνωση οδηγεί σε καλύτερη ενυδάτωση, πιο σφριγηλή και υγιή όψη», σημειώνει από τη μεριά του ο Jean-Christophe Choulot, επιστημονικός διευθυντής της Lierac και συνεχίζει: «Mε το πέρασμα του χρόνου, όμως, τα κύτταρα χρησιμοποιούν λιγότερο επιτυχώς το διαθέσιμο οξυγόνο. Ως εκ τούτου οξειδώνονται, συνθέτοντας λιγότερα από τα πολύτιμα μόρια GAG, τα ”σφουγγάρια” που απορροφούν το νερό διατηρώντας τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σε υψηλά επίπεδα. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι η πρόσληψη παραπάνω οξυγόνου, αλλά εκείνων των συστατικών που θα βελτιώσουν τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και θα προστατεύσουν τα μιτοχόνδρια ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, προλαμβάνοντας την οξείδωση των κυττάρων.

  Το μυστικό για σωστή οξυγόνωση της επιδερμίδας
  Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνετε είναι να αναζητήσετε εξειδικευμένες καλλυντικές συνθέσεις αλλά και να υιοθετήσετε ένα πιο υγιεινό lifestyle που θα δώσουν νέα πνοή στο πρόσωπό σας σαν να βγήκατε μια βόλτα στον καθαρό αέρα της εξοχής. Στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα σχεδιασμένα ώστε να βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας. Εναλλακτικά μπορείτε να επενδύσετε σε υπερενυδατικές συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά συστατικά και ουσίες που δρουν ως συμπλήρωμα ενέργειας, τα οποία συμβάλλουν επίσης στην εξουδετέρωση των παραγόντων που το κάνουν να ασφυκτιά.

  facebook twitter Instagram