Μαύροι κύκλοι; Όχι πια!

  Μάθετε όλη την αλήθεια για τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και τις σακούλες και εξολοθρεύστε τα με τα κατάλληλα προϊόντα. 

  Φωτογράφιση: Koray Parlak, Κείμενο: Ροζίνα Κουρή
  <p><strong>Το αντίδοτο</strong><br /> Κάντε στην εύθραυστη περιοχή γύρω από τα μάτια καθημερινά μασάζ. Έτσι το λεμφικό σύστημα, το δίκτυο ιστών και οργάνων που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών, θα ξεκ
  1 / 13

  Το πρόβλημα
  Στην περιοχή των ματιών υπάρχουν λίγοι μόνο λιπώδεις αδένες και ελάχιστο υποδόριο λίπος. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα εκεί είναι ξηρό και ότι το υδρολιπιδικό του φιλμ (που αποτελείται από ιδρώτα, σμήγμα και νερό) είναι εξασθενημένο. Αυτοί οι παράγοντες κάνουν την επιδερμίδα επιρρεπή στο σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων. 

  Η γνώμη των ειδικών
  Τα μάτια είναι ευαίσθητα και αντιδρούν στις αυξομοιώσεις της ποσότητας υγρών στον οργανισμό με την εμφάνιση οιδήματος, δηλαδή πρηξίματος. «Η βαρύτητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη δημιουργία οιδημάτων», εξηγεί η σύμβουλος δερματολογίας και διευθύντρια της κλινικής Tarrant Street Clinic στο Σάσεξ της Αγγλίας, Dr Justine Hextall, και συνεχίζει: «Όταν κοιμόμαστε με το πρόσωπο κάτω, ευνοούνται το πρήξιμο και οι σακούλες. Επίσης, ως γνωστόν, με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα στη ζώνη των ματιών “κρεμάει” με αποτέλεσμα το λίπος που συσσωρεύεται στο κάτω βλέφαρο να προεξέχει προκαλώντας σακούλες, ρυτίδες και μαύρους κύκλους». 

  facebook twitter Instagram