Γιατί είναι καλό να είσαι ντροπαλή;

  Θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι πανίσχυροι και ευφυείς άνθρωποι, όπως ο Bill Gates είναι εσωστρεφείς; Ήρθε η ώρα να αφεθείτε στο πιο δυνατό σας πλεονέκτημα.

  Κείμενο: Μαρία Πατούχα, φωτογράφιση: Thiemo Sander
  <p><strong>Ήρεμη επανάσταση</strong><br /> «Αν οι άνθρωποι ήταν μόνο εσωστρεφείς ή μόνο εξωστρεφείς, θα κατέληγαν στο ψυχιατρείο», έχει πει ο διάσημος Ελβετός ψυχολόγος Καρλ Γιουνγκ. Υπογρ
  1 / 4

  Αν χρειαστεί να μιλήσουν μπροστά σε κοινό, τους πιάνει πανικός. Δεν εκφράζουν εύκολα τα συναισθήματά τους και πολλές φορές, όταν βρίσκονται με παρέα, χάνουν την επαφή με το περιβάλλον και ταξιδεύουν στις σκέψεις τους. Στο σχολείο δίσταζαν να σηκώσουν το χέρι, αλλά στο τέλος (συνήθως) έδιναν τη σωστή απάντηση, ενώ η φράση της μαμάς τους «Να μιλάς! Όταν είσαι με κόσμο να μιλάς!», τους είχε στοιχειώσει τη μισή εφηβεία. Μεγάλωσαν με την αίσθηση ότι είχαν ένα κουσούρι που έπρεπε να διορθώσουν, ένα εμπόδιο που έπρεπε να υπερβούν για να γίνουν σαν τους άλλους. Απρόσιτοι, απόμακροι, κρυψίνοες, σνομπ, ακόμα και αγενείς είναι μερικές από τις ταμπέλες που συνοδεύουν αδίκως το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Τους ανθρώπους που τα έφερε έτσι το... DNA και γεννήθηκαν εσωστρεφείς.

  facebook twitter Instagram