Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν: Αυτό θα σε κάνει ευτυχισμένη!

  Οι ειδικοί εξηγούν πώς μια βαθιά εισπνοή, αλλάζει την καθημερινότητά μας και μας χαρίζει το εισιτήριο για την ευτυχία σήμερα.

  της Μαρίας Πατούχα, φωτογράφιση: Thomas Chiorzo
  <p><strong>Στο ίδιο μήκος κύματος</strong><br />  Κάθε πτυχή,  κάθε δευτερόλεπτο, σε κάθε σελίδα της ζωής μας προσφέρει απλόχερα αφορμές για να συνδεθούμε με το παρόν, με τον εαυτό μας, αλλά
  5 / 5

  Μια απλή άσκηση
  Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ψυχολόγο Jessica M. Miller τα παρακάτω είναι τέσσερα βήματα που θα μας βοηθήσουν να συνδεθούμε με τη στιγμή και πάνω στα οποία θα πρέπει να εξασκηθούμε:
  1. Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα μες στη μέρα για να επικεντρωθείτε σε αυτό που βρίσκεται μπροστά σας.
  2. Επαναφέρετε το μυαλό σας κάθε φορά που πάει να ξεφύγει. Πείτε στον εαυτό σας: “Όχι, τώρα κάνω αυτό. Θα επανέλθω σε αυτά που με απασχολούν αργότερα”.
  3. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναρωτηθείτε: “Τι ακούω, τι βλέπω, τι γεύομαι, τι αισθάνομαι, τι μυρίζω;”
  4. Το να ζούμε σε αυτή την κατάσταση διαρκώς είναι αδύνατο. Ωστόσο κάθε φορά που νιώθουμε ότι έχουμε αποσυνδεθεί από τον εαυτό μας και από τους άλλους ανθρώπους καλό είναι να κατεβάσουμε τα ρολά και να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε με αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Την αλλαγή δεν θα την αντιληφθούμε μόνο εμείς, αλλά και οι οικείοι μας.

  Αυτή τη στιγμή ακούγεται τρελό- ακόμα και στους πιο εξασκημένους δασκάλους του ζεν πήρε πολλά χρόνια να το καταφέρουν - αλλά στην πορεία θα αντιληφθείτε πόση ενέργεια, χρόνος και προοπτική υπάρχει στο τώρα. Και ότι η στιγμή της απόλυτης χαλάρωσης σώματος και πνεύματος υπάρχει και μπορείτε να την κατακτήσετε.

  facebook twitter Instagram