Όσα λάθη κι αν κάνεις ένας έρωτας αρκεί για να τα σβήσει όλα

  Γυρνάμε την πλάτη στον κυνισμό των ημερών και των social media και καλωσορίζουμε το συναίσθημα και το ρομαντισμό που τόσο μας είχαν λείψει...

  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
  1 / 6
  ΕΠΟΜΕΝΟ
  <p>Οσοι τα περασμένα Χριστούγεννα επιλέξαμε να δούμε στο σινεμά τη βραβευμένη με 7 Χρυσές Σφαίρες και γκανιάν για τα Όσκαρ ταινία La la Land την αναλύσαμε πολύ. Κι αν δεν συνεχίζουμε να τη συζητάμε ακ

  Οσοι τα περασμένα Χριστούγεννα επιλέξαμε να δούμε στο σινεμά τη βραβευμένη με 7 Χρυσές Σφαίρες και γκανιάν για τα Όσκαρ ταινία La la Land την αναλύσαμε πολύ. Κι αν δεν συνεχίζουμε να τη συζητάμε ακόμα, το σίγουρο είναι ότι ακόμα νιώθουμε την επίδραση που είχε αυτή στο συναισθηματικό μας σύμπαν. Για 128' τα ξεχάσαμε όλα, τις ανησυχίες μας, την πίεση, την κρίση, και βουτήξαμε στο πολύχρωμο σκηνικό του Χόλιγουντ, παρασυρθήκαμε από τη μουσική και το χορό, αλλά κυρίως παραδοθήκαμε σε μια έννοια την οποία είχαμε ξεχάσει εκείνη του ρομαντισμού.

  Για 128' ξαναθυμηθήκαμε πώς είναι οι αληθινοί έρωτες, εκείνοι που φουντώνουν με ένα βλέμμα και εκτοξεύονται στον ουρανό με ένα τυχαίο άγγιγμα. Οι έρωτες που προκύπτουν από το πουθενά, γιγαντώνονται και ρέουν αβίαστα, με συναίσθημα, πάθος, ένταση, αλλά κυρίως με επαφή, χωρίς να παρεμβάλλονται μηνύματα στο messenger και accept στο Tinder. Το La la Land υπήρξε μια μαζική υπενθύμιση στην Ελλάδα της αβεβαιότητας, του κυνισμού και της αποξένωσης, ότι την ώρα που τα πάντα μεταβάλλονται και η τεχνολογία τα σαρώνει όλα, το δυνατότερο (και πιο αδιαπραγμάτευτο) συναίσθημα, ο έρωτας, συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε πάντα: Να μας συγκλονίζει, να μας παρασύρει, να φέρνει τα πάνω κάτω στον κόσμο μας, να μας κάνει να ονειρευόμαστε. Ονειρευτήκαμε με αυτή την κινηματογραφική ιστορία, δακρύσαμε με τα βλέμματα των πρωταγωνιστών, ταυτιστήκαμε με κάποιες αντιδράσεις τους ή απογοητευθήκαμε με άλλες. Για 128' τους πιάσαμε από το χέρι και γίναμε ένα μαζί τους.

  Γιατί δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ είμαστε διψασμένοι για πραγματικό συναίσθημα, για απογεύματα που μυρίζουν αγάπη και ηλιοβασιλέματα στις αποχρώσεις του έρωτα. Αυτή η ταινία ήταν ένα εμβόλιο ρομαντισμού που μας χρειαζόταν για να δούμε κατά πόσο έχουμε πάθει ανοσία ή μπορούμε ακόμα να... προσβληθούμε από τον ιό του.

  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
  1 / 6
  ΕΠΟΜΕΝΟ

  facebook twitter Instagram