Say Cheese: 5 συνταγές με τυρί

    Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο τυρί; Μπήκαμε στο food blog foodess.com και ανακαλύψαμε υπέροχες ιδέες που λιώνουν στο στόμα.

    <p><strong>Πίτσα με μανιτάρια και ελιές</strong><br /> (προετοιμασία 15’, μαγείρεμα 2 ώρες και 20’)</p>  <p><strong>Υλικά για 4 άτομα </strong><br /> 500 γραμμ. ζύμη για πίτσα ή για ψωμί,
    1 / 4

    Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και μοτσαρέλα
    (προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄)

    Υλικά για 6 άτομα
    6 μοσχαρίσιες μπριζόλες, 250 γραμμ. μανιτάρια σιτάκε, 10 φυλλαράκια φασκόμηλο, 30 γραμμ. βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ξερά, 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος, 250 γραμμ. μοτσαρέλα σε κομμάτια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο, περνάτε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα φύλλα του φασκόμηλου και τα αφαιρείτε από το σκεύος.
    2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα. Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά.
    3. Έπειτα βάζετε τις μπριζόλες και τις αφήνετε να ψηθούν για 10΄ από την κάθε πλευρά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ολοκληρώνετε με τα κομμάτια της μοτσαρέλας.
    4. Ψήνετε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί, πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια φασκόμηλου και σερβίρετε αμέσως.

    Tip: Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε 800 γραμμ. μοσχαρίσιο φιλέτο, να το σοτάρετε για λίγο στο τηγάνι, έπειτα να το ψήσετε στο φούρνο για 10’ στους 2100 C και τέλος να το ενώσετε με τη σάλτσα, την οποία θα έχετε φτιάξει με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι.

    facebook twitter