Δείτε επίσης

   Διαβάστε τη συνέντευξη της Ηλιάνας Μαυρομάτη στο ELLE

   H ηθοποιός χαράζει το δικό της δρόµο σε έναν κόσµο που προσπαθεί να κερδίσει τον πόλεµο ενάντια στο ναρκισσισµό.

   Συνέντευξη: Φωτεινή Σίμου, φωτογράφιση: Διονύσης Ανδριανόπουλος
   <p><strong>Σήµερα πώς έχει διαµορφωθεί η ταξική συνθήκη;</strong><br /> Είναι προφανές ότι αυτή η µεσαία τάξη έχει ισοπεδωθεί. Ωστόσο, τα οντολογικά ζητήµατα είναι εκεί και παρ
   1 / 4

   Φέτος η Ηλιάνα Μαυροµάτη υποδύεται τη φιλόδοξη Λίτσα στην παράσταση  Ο Δρόµος Περνά Από Μέσα του Ιάκωβου Καµπανέλλη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, ενώ από τη νέα χρονιά θα µοιραστεί τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου µε τον Γιώργο Κιµούλη στο έργο Ψηλά Απ’ τη Γέφυρα του Arthur Miller.

   Είναι συνειδητή αυτή η low profile παρουσία σας στο χώρο;  
   Γνώρισα νωρίς τη δύναµη της τηλεόρασης µε ένα µικρό ρόλο και κάπως τρόµαξα. Παράλληλα, µπαίνοντας πιο βαθιά στο θέατρο ένιωσα πιο ασφαλής. Οπότε στην αρχή έγινε ενστικτωδώς, αλλά στην πορεία µετατράπηκε σε άποψη.

   Οι επιλογές σας έχουν έντονο πολιτικό υπόβαθρο.
   Όταν κάποιος αποκτά δηµόσιο βήµα, έχει ευθύνη στο τι επικοινωνεί στον κόσµο. Και νοµίζω ότι αυτό είναι πολύ χρήσιµο να το έχει στο µυαλό του ένας ηθοποιός γιατί αφενός καταλαβαίνει τη δύναµή του και αφετέρου στέκεται πιο σοβαρά απέναντι σε αυτή την ευθύνη.

   Το έργο Ο Δρόµος Περνά Από Μέσα θεωρείται ένα έξοχο απόκτηµα του νεοελληνικού θεάτρου.
   Ναι, είναι το πιο άρτιο τεχνικά έργο του Καµπανέλλη. Μελετάει ανθρωποκεντρικά τα ‘90s στην Ελλάδα. Τότε η µεγάλη αστική τάξη κατέρρεε και την ίδια στιγµή εµφανιζόταν µε αρπακτική συµπεριφορά µια µεσαία τάξη.

   Φωτο:  Δερµάτινη σαλοπέτα, Zadig & Voltaire, attica. Σκουλαρίκι από επιχρυσωµένο ασήµι 925ο, Maria Black, χειροποίητο επιχρυσωµένο τσόκερ µε κρύσταλλα Swarovski, Caroline Najman, και δαχτυλίδια από δέρµα φιδιού µε πέτρες, Ashk Jewelry, όλα bijoubijou.com.

   facebook twitter Instagram