Κρέμα Καταλονίας

Κρέμα Καταλονίας
(Προετοιμασία 15΄ + 1 ώρα αναμονή, μαγείρεμα 10΄)

Υλικά για 6 άτομα

½ λίτρο γάλα
200 γραμμ. σιμιγδάλι
100 γραμμ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
6 κ.γ. ζάχαρη (για το σερβίρισμα)

1. Πλένετε το λεμόνι, κόβετε τη φλούδα του σε μακριές λωρίδες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα ¾ του γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα.
 
2. Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το υπόλοιπο γάλα και τους κρόκους και τα προσθέτετε στο γάλα που βράζει αναδεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Σουρώνετε την κρέμα και τη μοιράζετε σε έξι μπολάκια.
 
3. Αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
 
4. Λίγο πριν σερβίρετε, ανάβετε το γκριλ του φούρνου, ρίχνετε πάνω σε κάθε μπολ 1 κ.γ. ζάχαρη και βάζετε τα μπολάκια στο φούρνο (κοντά στο γκριλ) για λίγα λεπτά μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα. Σερβίρετε.

facebook twitter