Πίτσα με αγκινάρες και ζαμπόν

Jean-Blaise-Hall
Jean-Blaise-Hall
(Προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 8΄)

Υλικά για 4 άτομα:

4 ατομικές ζύμες για πίτσα (υπάρχουν κατεψυγμένες στα μεγάλα σουπερμάρκετ)

4 φρέσκες αγκινάρες, καθαρισμένες και βρασμένες

8 φέτες ζαμπόν

2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

λίγο φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1.Την προηγούμενη ημέρα ξεπαγώνετε τις ζύμες. Την ίδια ημέρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 240° C. Τοποθετείτε τις ζύμες σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα και τις τρυπάτε σε μερικά σημεία. Κόβετε σε κομμάτια το ζαμπόν και τα απλώνετε σε όλη την επιφάνειά τους. Κόβετε σε λεπτές φέτες τη μοτσαρέλα και τη στρώνετε στις πίτσες. Ψιλοκόβετε τις αγκινάρες και τις προσθέτετε στις ζύμες. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, πασπαλίζετε με το θυμάρι και ραντίζετε με το ελαιόλαδο.

2. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 210° C και ψήνετε τις πίτσες για περίπου 8΄. Σερβίρετε αμέσως.

facebook twitter