Βελουτέ μελιτζάνας με αμύγδαλα

Michael Roulier
Michael Roulier
(Προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄)

Υλικά για 4 άτομα:

2 λευκές μελιτζάνες

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. γιαούρτι

4 κ.σ. πολτός αμυγδάλου (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

φιλέ αμυγδάλου ελαφρώς καβουρντισμένο

1. Πλένετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε σε κύβους τις μελιτζάνες. Τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 40 ml νερό και αλάτι και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο. Αφήνετε να σιγοβράσουν 20΄ ώσπου να αρχίσουν να λιώνουν οι μελιτζάνες.

2. Στη συνέχεια τις βάζετε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και την αμυγδαλόψιχα και τις χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με το φιλέ αμυγδάλου. Σερβίρετε το βελουτέ ζεστό, αλλά και κρύο.

facebook twitter Instagram