Κρύα καροτόσουπα

Κρύα καροτόσουπα
(Προετοιμασία 15΄)

Υλικά για 6 άτομα

500 γραμμ. καρότα βρασμένα
3 κρεμμύδια
λίγο κόλιαντρο
χυμός από 2 πορτοκάλια
3 ½ νεροπότηρα ζωμό κότας
½ κ.γ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι

1. Πλένετε τα φύλλα του κόλιαντρου και τα σκουπίζετε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί. Κρατάτε μερικά για τη διακόσμηση.
 
2. Κόβετε τα καρότα σε μικρά κομμάτια.
 
3. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
 
4. Βάζετε στο μπλέντερ τα καρότα, τα κρεμμύδια και το κόλιαντρο.
 
5. Ανακατεύετε καλά, ρίχνοντας διαδοχικά λίγο λίγο το χυμό των πορτοκαλιών και το ζωμό της κότας, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
 
6. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα το σερβίρετε.

facebook twitter Instagram