Κρύο κονσομέ με κολοκυθάκια

Κρύο κονσομέ με κολοκυθάκια
(Προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 5΄)

Υλικά για 6 άτομα

500 γραμμ. κολοκυθάκια
λίγος βασιλικος
2 γιαούρτια
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι, πιπέρι

1. Πλένετε τα κολοκύθια και το βασιλικό και τα σκουπίζετε.
 
2. Κόβετε στα δύο τα κολοκύθια, αφαιρείτε τους σπόρους με ένα κουταλάκι και τα κόβετε σε ροδέλες.
 
3. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 5΄ (να κρατάνε λίγο) και τα ξεπλένετε με κρύο νερό πριν τα στραγγίξετε.
 
4. Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με το βασιλικό, τα γιαούρτια και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το καγιέν.

facebook twitter Instagram