Αχλάδια και αποξηραμένα φρούτα σε γλυκό κρασί

Edouard Sicot
Edouard Sicot
(Προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 15΄)

Υλικά για 6 άτομα:

6 μικρά αχλάδια

100 γραμμ. μεγάλες σταφίδες

6 δαμάσκηνα

100 γραμμ. καστανή ζάχαρη

1 πρέζα βανίλια

5 ποτήρια γλυκό κρασί

1 λεμόνι

1. Πλένετε το λεμόνι με άφθονο νερό. Παίρνετε πρώτα το ξύσμα και μετά το στύβετε και κρατάτε το χυμό του.

2. Κόβετε τα αχλάδια στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε τον πυρήνα και τα κουκούτσια κάθε κομματιού. Τα καθαρίζετε και τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.

3. Βράζετε το κρασί μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να κοχλάσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αχλάδια στο αρωματισμένο κρασί και τα βράζετε για 15΄. Σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

4. Τα σερβίρετε μαζί με το σιρόπι τους και αν θέλετε τα συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή γιαούρτι.

facebook twitter Instagram