Λαμπερά Χριστούγεννα στο Λονδίνο

    Ένα από τα ομορφότερα μέρη για να βρεθεί κανείς τις γιορτινές ημέρες είναι η βρετανική πρωτεύουσα. Πουθενά αλλού δεν γιορτάσουν τα Χριστούγεννα όπως εδώ. Η πόλη μοιάζει πασπαλισμένη με χρυσόσκονη και άχνη ζάχαρη. Την ίδια στιγμή υπάρχει πάντα κάπου μια gallery ή ένα μουσείο που γιορτάζει η τέχνη και ο πολιτισμός. 

    <p>Κανείς δε μπορεί επίσης να μην προσέξει τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες της <strong>Oxford Stree</strong>t που είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές ακόμη και για αυτούς που δεν τρελαίνονται με του
    1 / 7

    Οι κεντρικοί δρόμοι του Λονδίνου  αυτή την περίοδο αστράφτουν. Οι βιτρίνες μετατρέπονται σε έργα τέχνης, οι πλατείες και τα πάρκα πλημμυρίζουν από ανθρώπους με κόκκινες μύτες και σκουφιά που έχουν συνέχεια το βλέμμα τους ψιλά για να απολαμβάνουν τα στολίδια που κρέμονται από παντού. Από όλη αυτή την υπερπαραγωγή πολλά ξεχωρίζουν: το χριστουγεννιάτικο λούνα πάρκ του Hyde Park με την τεράστια ρόδα, το παγοδρόμιο έξω από το εντυπωσιακό κτήριο του μουσείου Somerset House (www.somersethouse.org.uk), η πίστα με πάγο στην οροφή του ουρανοξύστη Skylight (www.skylightlondon.com, φωτό), ο Άη Βασίλης που περιμένει μικρούς και μεγάλους στο ZSL London Zoo (www.zsl.org). 

    facebook twitter Instagram