Ανανέωση κόλπου: Αυτές είναι οι αναίμακτες θεραπείες!

  Η γυναικολόγος Δρ Έφη Ρομποτή εξηγεί τι μπορούμε να κάνουμε για τη βελτίωση των έξω και έσω γεννητικών οργάνων.

  Φωτογράφιση: David Oldham
  <p><strong>Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ</strong><br /> Η γυναικολόγος Δρ Έφη Ρομποτή αναφέρει: «Το υαλουρονικό είναι ένα βασικό συστατικό της επιδερμίδας και των βλεννογόνων. Λειτουργεί σαν το
  1 / 2

  Υπάρχουν πράγματα που πολλές γυναίκες ντρέπονται να ρωτήσουν το γυναικολόγο τους, όπως: «Γιατί δεν απολαμβάνω την σεξουαλική επαφή και πονάω;» Όπως εξηγεί η γυναικολόγος Έφη Ρομποτή: «Εκτός από το αίσθημα ντροπής υπάρχει, λανθασμένα, και η εντύπωση ότι δεν έχουμε καμιά εξέλιξη στην βελτίωση ή και στην διόρθωση των καταστάσεων που συνδέονται:
  1. Με λειτουργικά προβλήματα που έχουν μικρή ή και μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της ζωής τους (π.χ. μείωση της ευχαρίστησης στην σεξουαλική επαφή λόγω της χαλάρωσης του κόλπου) ή και στην υγεία τους (π.χ. να σταματήσουν την γυμναστική λόγω της διαφυγής ούρων στις έντονες ασκήσεις).
  2. Με την μείωση ή και την απώλεια της απόλαυσης στην σεξουαλική τους ζωή λόγω της ατροφίας του κόλπου και των μεγάλων χειλέων στην εμμηνόπαυση αλλά και μετά τις θεραπείες για γυναικολογικούς καρκίνους με πρώτο τον καρκίνο του μαστού.
  3. Με αισθήματα ντροπής εξαιτίας του σχήματος ή του μεγέθους των μικρών ή μεγάλων χειλέων, που «τραυματίζουν» την ψυχολογία τους και μαζί με αυτήν την ερωτική τους ζωή».

  Οι θεραπείες
  Η κοσμητική γυναικολογία δίνει εξατομικευμένες λύσεις στα παραπάνω με ασφάλεια, με μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Για την ανανέωση του κόλπου και του αιδοίου η Δρ Ρομποτή προτείνει  θεραπείες που αποκαθιστούν την ποιότητα ζωής των γυναικών:
  1. Θεραπείες με laser
  2. Με τον αιμοπεταλιακό παράγοντα (PRP)
  3. Με σμίκρυνση των χειλέων ή αύξηση τους.

  facebook twitter Instagram