Ανοσοθεραπεία: Γιατί όλοι μιλούν γι' αυτήν;

  Είναι το νέο όπλο κατά του καρκίνου. Μάθετε πώς λειτουργεί και πώς ενισχύει το ανοσοποιητικό μας ώστε να επιτεθεί στην ασθένεια.

  Φωτογράφιση: Mladen Saric
  <p><strong>Πού εφαρμόζεται;<br /> Πνεύμονας</strong><br /> Στη χώρα μας υπάρχουν εγκεκριμένες ανοσοθεραπείες για την αντιμετώπιση του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα. «Τα ευρήματα που έ
  1 / 3

  Όταν ένας ξένος οργανισμός εισβάλει στο ανθρώπινο σώμα, το ανοσοποιητικό (αμυντικό) σύστημα τον αναγνωρίζει και κατόπιν του επιτίθεται, εμποδίζοντάς τον να προκαλέσει βλάβη. Τα καρκινικά κύτταρα, ωστόσο, βρίσκουν πολύ συχνά τρόπους να «μεταμφιέζονται» σε κανονικά, ώστε το ανοσοποιητικό να μην τα αναγνωρίζει ως επικίνδυνα. Με την πάροδο του χρόνου μεταλλάσσονται αποπροσανατολίζοντας το ανοσοποιητικό.

  Όπως αναφέρει η Φλώρα Σταυρίδη, ογκολόγος-παθολόγος: «Η διαφορά της ανοσοθεραπείας με άλλες αντικαρκινικές θεραπείες είναι ότι στοχεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και όχι τα καρκινικά κύτταρα, επιτρέποντάς του να αναγνωρίζει και να επιτίθεται επιλεκτικά σε αυτά. Ταυτόχρονα όμως, «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό, ώστε να αποκτήσει μακροχρόνια μνήμη και να προσαρμόζεται συνεχώς και σε βάθος χρόνου στον καρκίνο, προσφέροντας ανθεκτική θεραπεία στον ασθενή».

  facebook twitter Instagram