Αυτή είναι η αιτία που ίσως έχετε κόπωση

  Μήπως παρουσιάζετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα και νιώθετε κουρασμένοι; Μάθετε τι μπορεί να σας λείπει.

  Φωτογράφιση: Xavi Gordo
  Αυτή είναι η αιτία που ίσως έχετε κόπωση

  Το ιώδιο είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει και να παραχθούν οι ορμόνες του θυρεοειδή. Αυτές βοηθούν, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, την ενέργεια, το μεταβολισμό. Όταν έχουμε έλλειψη ιωδίου, ο θυρεοειδής αδένας δεν μπορεί να τις παράξει σε ικανοποιητικό βαθμό  με αποτέλεσμα τον υποθυρεοειδισμό.Ένα από τα συμπτώματα είναι να νιώθουμε ανεξήγητη εξάντληση.

  Μερικά από τα συμπτώματα είναι:
  Κόπωση: Νιώθετε αδυναμία, παρόλο που κοιμάστε καλά και δεν κάνετε κάτι για να κουράζεστε. Έχετε μυϊκή ατονία και παρουσιάζετε έλλειψη ενέργειας.

  Προσθήκη βάρους: Επειδή ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί καλά παίρνετε εύκολα βάρος.

  Τριχόπτωση: Οι ορμόνες του θυρεοειδή βοηθούν στην ανανέωση των τριχικών θυλάκων, όμως στον υποθυρεοειδισμό η αναγεννής φάση είναι πιο σύντομη με αποτέλεσμα να παρουσιάζετε τριχόπτωση ή και αραίωση.

  Ξηρότητα: Το δέρμα εμφανίζει αφυδάτωση και απολέπιση.

  Αίσθηση κρύου: Η έλλειψη ιωδίου σχετίζεται με μειωμένη παραγωγή ενέργειας που χρειαζόμαστε ώστε η θερμοκρασία του σώματος να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα.

  Προβλήματα μνήμης: Δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε και να να έχετε καλές επιδόσεις με πράγματα που σχετίζονται με μάθηση και μνήμη.

   

  facebook twitter Instagram